Tensiunea Arteriala


monitorizata / controlata cu
tensiomtre mecanice
tensiometre electronice
validate clinic

Informatii generale

Medfarm Trading

Masurarea  tensiunii arteriale se realizeaza cu dispozitive medicale non-invazive numite aparate pentru masurat tensiunea, sfigmomanometre sau simplu tensiometre.
Din punt de vedere al metodei de masurare acestea se clasifica in:
tensiometrele cu mercur(Hg)
tensiometrele mecanice (aneroide)
tensiometre electronice (automate sau semi-automate)
La tensiometrele cu Hg si mecanice examinarea se face prin metoda auscultatorie,bataile inimii sunt ascultate cu ajutorul stetoscopului; p
rima bataie care se aude indica presiunea sistolica ( maxima), iar ultima care se aude indica presiunea diastolica (minima).
La tensiometrele electronice metoda de masurare este cea oscilometrica
prin analizarea oscilatiilor presiunii sangelui si pot fi citite pe displayul aparatului.
La alegerea variantei optime de aparat pentru masurarea tensiunii arteriale trebuie avut in vedere scopul pentru care il achizitionezi:
   pentru spital sau clinica; 
   pentru masurarea acasa; 
   pentru masurarea ambulatorie

Masurarea tensiunii arteriale in spital sau cabinet se poate efectua de catre cadre medicale fiind recomandata metoda auscultatorie utilizand  tensiometre cu Hg sau mecanice.
Datorita restrictiilor progresive legate de utilizarea mercurului in tarile europene,tensiometrele cu Hg tind sa piarda teren in favoarea tensiometrelor electronice profesionale,validate clinic.
Un exemplu in acest sens il reprezinta tensiometrul electronic,semi-automat UM 101 produs de A&D Company/Japonia-unul dintre cele mai avansate aparate
disponibile pe piata in acest moment.Acest tensiometru confera siguranta in utilizare masurand parametrii fara a folosi mercurul, protejand astfel mediul inconjurator.
Acest tensiometru este destinat monitorizarii si afisarii presiunii din manseta in timpul umflarii si dezumflarii acesteia in timp ce medicul determina presiunea arteriala a pacientului prin ascultarea sunetelor Korotkoff cu un stetoscop marcand valorile pe un display.Tensiometrul masoara si pulsul pacientului in timpul dezumflarii si indica rezultatul pe display.

A&D Company/Japonia are in fabricatie linia profesionala de tensiometre electronice.validate clinic in concordanta cu protocoale standardizte internationale, care pot fi utilizate si in spitale,cabinete.

Monitorizarea tensiunii arteriale la domiciliu este parte integranta a urmaririi pacientilorde hipertensiune arteriala sau suspectilor de hipertensiuen arteriala,.Multi medicii afirma ca orice persoana sanatoasa ar trebui sa-si masoare regulat tensiunea arteriala pentru a depista la timp orice abaterei de la normal. Prin controlul hipertensiunii, riscurile pot fi semnificativ reduse.

Avand in vedere ca la tensiometrul cu Hg sau la cel mecanic valorile indicate depind de maiestria persoanei care il utilizeaza(majoritatea persoanelor, determina incorect momentul aparitiei zgmotelor care definesc cele doua
tensiuni),iar tensiometrele cu mercur sunt restrictionate in UE (datorita nocivitatii mercurului) se recomanda ca la domiciliu sa se utilizeze tensiometrelor electronice.

Utilizarea tensiometrelor electronice este mai comoda si mai confortabila,iar daca acesta este utilizat corect conform instructiunilor de utilizare ale producatorului poate fi utilizat cu succes in masurarea tensiunii arteriale la domiciliu.

Masurarea tensiunii in ambulator

Pentru tratamentul pacientilor cu hiertensiune, a aparut necesitatea de a prescrie medicamente in functie de fluctuatiile individuale de tensiune ale fiecarui pacient. Aceste fluctuatii pot fi evidentiate cu ajutorul Holterelor de tensiune si analizate de catre medic.
Tensiometrul portabil A7D TM-2340 produs de A&D Company/Japonia permite masurarea cu acuratete a tensiunii arteriale a pacientului, automata, la diferite perioade presetate, pe parcursul a 24 de ore.

MEDFARM TRADING
va pune la dispozitie o gama diversificata de tensiometre
mecanice si electronice de calitate,care pot fi utilizate atat in spitale/cabinete cat si la domiciliu.